Zienenergie mediation

Een conflict is nooit prettig!

Mediation is conflictbemiddeling. Een proces waarbij je, onder begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde, de mediator, in gesprek gaat om met elkaar tot oplossingen te komen.

De mediator van Zienergie is oprecht geïnteresseerd in de mens en in wat het beweegt. Zij doorziet snel de situatie en de dieper liggende belangen van partijen. We gaan op zoek naar de gemeenschappelijke deler in het conflict. De mediator spiegelt en geeft terug wat zij ziet en hoort, binnen een veilige sfeer.

Ze is duidelijk en concreet en helpt partijen met het erkennen van elkaars gevoeligheden. Zo kan de stap naar een evenwichtige situatie gezet worden!

Zienergie biedt mediation op het gebied van:

  • Familiemediation
    Mediation bij scheiding
    Mediation bij conflicten binnen familie
    Begeleiding van kinderen in scheiding
  • Team mediation

Zienenergie Mediation gaat uit van de drie volgende aspecten:

01.

Relatie:

met jezelf en de ander.

02.

Competentie:

jouw belang onder woorden brengen

03.

Autonomie:

geloof in jezelf; jij kunt nastreven wat voor jou belangrijk is.

Mediation

Familie mediation

Zienergie bemiddelt in familie kwesties. Gaan jullie scheiden? Is er ruzie in de familie? Zijn er kinderen betrokken bij een scheiding? Stuk voor stuk ingrijpende gebeurtenissen met een grote emotionele belasting voor alle betrokken. Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. De Zienergie Mediator helpt jullie om stap voor stap te doen wat moet gebeuren.

Bekijken

Mediation

Team mediation

Teamconflicten en samenwerkingsproblemen op de werkvloer werken vaak storend en staan het werkplezier van medewerkers en de productiviteit, vaak in de weg. Conflicten en problemen in de onderlinge samenwerking, kunnen leiden tot een hoog ziekteverzuim en een slecht imago voor het bedrijf. Voor het doorbreken van een conflict kan een onafhankelijke partij, de mediator, een uitkomst zijn.

Bekijken